Cameronovi konzervatívci po 30 mesiacoch v čele prieskumu

NETKY.SK • 3 Október 2014, 17:21 • 2 min
Cameronovi konzervatívci po 30 mesiacoch v čele prieskumu

LONDÝN - Vládna Konzervatívna strana britského premiéra Davida Camerona sa po dlhých mesiacoch znovu objavila na čele prieskumu verejnej mienky.

slovakia

left justify in out

V piatok zverejnené výsledky prieskumu medzinárodného agentúry YouGov hovoria o 35-percentnej podpore pre vládnych konzervatívcov. Ich náskok pred opozičnými rivalmi z Labouristickej strany je však iba jednopercentný.

 

Víťazovi májových volieb do EP Nezávislej strane vyjadrilo podporu 14 percent respondentov. Liberálnych demokratov, koaličného partnera Cameronového hnutia, podporuje šesť percent opýtaných. Podľa YouGov boli konzervatívci naposledy v čele prieskumu verejnej mienky v marci 2012.

 

Riadne parlamentné voľby sú v Británii naplánované na máj 2015. V prípade víťazstva Cameron voličom sľúbil zorganizovanie referenda o ďalšom zotrvaní Spojeného kráľovstva v EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies