Cameron predložil parlamentu návrh, aby sa Británia zapojila do útokov v Sýrii

NETKY.SK • 1 December 2015, 18:09 • 2 min
Cameron predložil parlamentu návrh, aby sa Británia zapojila do útokov v Sýrii

LONDÝN - Britský premiér David Cameron dnes vyzval poslancov všetkých politických strán parlamentu, aby podporili jeho návrh na zapojenie Británie do leteckých útokov na militantov Islamského štátu v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Plánované nálety, o ktorých budú môcť poslanci podľa Camerona viesť širokú rozpravu 10 hodín, sú "iba jednou zložkou širšej stratégie, ako priniesť do Sýrie mier a stabilitu", citovala ho tlačová agentúra AP.

 

Premiér zdôraznil, že ešte pred tým, ako svoj návrh predložil parlamentu, si vyžiadal posudok od právnikov. Zákonodarcovia majú o náletoch hlasovať v stredu.

Právne posúdenie je dôležité vzhľadom na niekdajšiu chaotickú situáciu, ktorá viedla britský parlament ku schváleniu vojny v Iraku. Podľa niektorých poslancov za to nesie vinu bývalý labouristický premiér Tony Blair, ktorý zatiahol Britániu do vojny na základe nepravdivých tvrdení, že Irak má zbrane masového ničenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies