Cameron a Renzi sa v Londýne zhodli na nutnosti reforiem v Európskej únii

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 18:11 • 2 min
Cameron a Renzi sa v Londýne zhodli na nutnosti reforiem v Európskej únii

LONDÝN - Za reformy v Európskej únii sa vyslovili dnes v Londýne premiéri Británie a Talianska, David Cameron a Matteo Renzi.

slovakia

left justify in out

"Nepotrebujeme už Európu, potrebujeme lepšiu Európu," cituje agentúra DPA slová šéfa talianskeho kabinetu, ktoré odzneli na spoločnej tlačovej konferencii s Cameronom. 
     

Podľa Renziho by sa mali odbúrať zbytočné byrokratické prekážky, čo platí aj o jeho krajine. "Taliansko sa musí stať jednoduchším," zdôraznil predseda tamojšej vlády, ktorý absolvoval nástupnú návštevu ostrovnej monarchie.
     

David Cameron, ktorý si s Matteom Renzim vymenil názory na viaceré otázky, ktoré by sa mali stať predmetom činnosti zreformovanej Európskej komisie, dúfa v podporu Ríma pri svojom úsilí o vrátenie niektorých právomocí z Bruselu na úroveň národných štátov.
   

Nedávno sa aj šéf nemeckej diplomacie Frank Walter Steinmeier vyslovil za štrukturálne reformy v Európskej únii a zdôraznil, že európske inštitúcie by sa mali koncentrovať na skutočne dôležité úlohy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies