Cameron a Orbán zostali osamotenými odporcami Junckera

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 16:43 • 2 min
Cameron a Orbán zostali osamotenými odporcami Junckera

BRUSEL - Britský premiér David Cameron zostal osamotený v odpore voči zvoleniu luxemburského expremiéra Jeana-Clauda Junckera za nového predsedu Európskej komisie.

slovakia

left justify in out

Podľa piatkových informácií britských médií zostal totiž Cameronovým jediným spojencom maďarský premiér Viktor Orbán. Doterajší spojenci predsedu britskej vlády, holandský premiér Mark Rutte a jeho švédsky náprotivok Fredrik Reinfedt, totiž zmiernili svoj kritický postoj a plánujú podporiť Junckera. O jeho osude by sa definitívne malo rozhodnúť na začínajúcom sa summite členských krajín v Bruseli. V prípade, že lídri nedosiahnu konsenzus, do úvahy prichádza aj hlasovanie.

 

Symbolickú predohru však vrcholné stretnutie lídrov 28 členských štátov bude mať v belgickom meste Ieper (Ypres), kde si lídri pripomenú nadchádzajúce sté výročie začiatku prvej svetovej vojny. Ieper totiž bol v čase vojny dejiskom mnohých ťažkých bojov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies