Čajky v Európe dolietali, ale cenia si skúsenosť

NETKY.SK • 18 December 2015, 12:18 • 2 min
Čajky v Európe dolietali, ale cenia si skúsenosť

VIDNOJE - Štvrtkovou prehrou vo Vidnom s ruským klubom Sparta&K Moskovská oblasť 48:63 sa basketbalistky Piešťanských Čajok rozlúčili s Európskym pohárom FIBA 2015/2016. Vicemajsterky Slovenska dosiahli v základnej A-skupine bilanciu 2-4 a obsadili poslednú 4. priečku. Za určitých okolností im na jedno z dvoch postupových miesto mohlo stačiť víťazstvo navyše.

slovakia

left justify in out

"Vystúpenia v súťaži nám ukázali, ako vieme obstáť v konkurencii s európskou kvalitou. Našimi súpermi síce neboli euroligové družstvá, ale všetci protivníci v skupine patria do kategórie špičkových klubov s nemalou históriou," pripomenul v rozhovore z Vidného pre agentúru SITA Richard Kucsa, asistent trénera Martina Pospíšila.

Do osemfinále EP z "áčka" s prehľadom postúpil štvrtkový súper Čajok (s bilanciou 5-1) a tak isto turecký Besiktas Istanbul (3-3), pod košmi ktorého Piešťanky zvíťazili začiatkom novembra 79:75. Aj druhú výhru potom dosiahli v krajine "polmesiaca" - v Adane v úvode decembra 72:63. Doma v Diplomat aréne však prehrali všetky tri stretnutia.

"Prvá polovica skupiny sa pre nás dobre vyvíjala, odohrali sme kvalitné zápasy, len niektoré s nešťastným koncom pre nás. Posledné dve stretnutia, ktoré sme obe prehrali, sme však nezvládli. Mrzí nás najmä 'dolehlav' dievčat, ktoré sa vo štvrtok priskoro poddali osudu, mohli viac zabojovať, hoci o zaslúženom víťazstve domácich niet pochýb. Ukázalo sa, že v zápase vieme hrať so súperom vyrovnanú partiu, či ho dokonca prevýšiť, ale aj upadnúť. Pre veľa hráčok však išlo o úplne nový level a novú skúsenosť, ktorá, verím, nebola iba jednorazová. Dve víťazstvá v skupine sú určite cenné," doplnil Richard Kucsa.

Čajky pri ich premiére v súťaži žrebovali z posledného štvrtého koša. Strelecky ich v skupine ťahali Američanky Monica Engelmanová (14,7 bodu na zápas) a Nadia Parkerová (10,0), spomedzi Sloveniek bola najlepšia reprezentantka Lucia Krč-Turbová (9,7).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies