Bývalý vojak, ktorý zabil 12 ľudí, počul hlasy

NETKY.SK • 17 September 2013, 15:48 • 2 min
Bývalý vojak, ktorý zabil 12 ľudí, počul hlasy

WASHINGTON - Bývalý vojak námorných síl, ktorý v budove vojenského námorníctva vo Washingtone zabil 12 ľudí a osem ďalších zranil, sa liečil pre duševné problémy. Informovali o tom americké médiá.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný Aaron Alexis trpel paranojou, problémami so spánkom a počul hlasy, uviedla agentúra Associated Press. Polícia útočníka z Texasu počas pondelňajšej prestrelky zastrelila. Motív jeho činu nie je známy, polícia však predbežne vylúčila terorizmus. Prezident Barack Obama nariadil spustenie vlajok vo Washingtone na pol žrde ako symbol účasti s obeťami. Ich identity zatiaľ nie sú známe.

Alexis slúžil v námorníctve v rokoch 2007 až 2011, prepustili ho však pre nevhodné správanie a disciplinárne problémy. V čase útoku pracoval vo firme, ktorá mala kontrakty s námorníctvom, čo znamená, že mohol mať povolenie na vstup do budovy. FBI, ktorá má na starosti vyšetrovanie tohto prípadu, už požiadala verejnosť o informácie o páchateľovi, ktoré by mohli poslúžiť k objasneniu motívu jeho činu.

K streľbe prišlo v pondelok o 8.20 miestneho času (14.20 SELČ) v priestore patriacom americkému námorníctvu. Páchateľ postupne zastrelil 12 osôb vo veku 46 až 73 rokov. Niektorí zo zranených sú vo vážnom stave, pričom je medzi nimi aj jeden policajt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies