Bývalý šéf Microsoftu Steve Ballmer sa stal akcionárom Twitteru

NETKY.SK • 17 Október 2015, 19:00 • 2 min
Bývalý šéf Microsoftu Steve Ballmer sa stal akcionárom Twitteru

SEATTLE/SAN FRANCISCO - Bývalý šéf Microsoftu Steve Ballmer sa stal akcionárom Twitteru.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA.

 

Ballmer v septembri podľa vlastného vyjadrenia kúpil podiel vo výške 4 %. Využil tak pád akcie Twitteru, ktorá z dôvodu slabých hospodárskych výsledkov od apríla oslabila o vyše pätinu.

 

V poslednom čase opäť mierne vzrástla vďaka vymenovaniu spoluzakladateľa Jacka Dorseyho za stáleho šéfa firmy. V piatok (16. 10.) po zverejnení Ballmerovho vyhlásenia dočasne vyskočila o 3 %. Ballmerov podiel má aktuálne hodnotu vyše 800 miliónov USD (704 miliónov eur). Ballmer, ktorý je veľkým akcionárom Microsoftu, si vlani kúpil aj basketbalový tím Los Angeles Clippers za 2 miliardy USD.

 

Ballmer môže mať v Twitteri aktuálne väčší podiel než Dorsey, ktorý podľa doterajších informácií vlastí niečo vyše troch percent. Ballmer však dal najavo, že podporuje Dorseyho kurz smerujúci k zoštíhleniu firmy. Twitter začiatkom týždňa oznámil, že zruší až 336 pracovných miest.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies