Bývalý pakistanský prezident Mušarraf bude kandidovať v parlamentných voľbách

NETKY.SK • 9 Jún 2018, 12:40 • 2 min
Bývalý pakistanský prezident Mušarraf bude kandidovať v parlamentných voľbách

ISLAMABAD - Bývalý pakistanský prezident Parvíz Mušarraf ohlásil svoju kandidatúru za poslanca v parlamentných voľbách, ktoré sa v krajine uskutočnia 25. júla, informovala v sobotu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Mušarraf to oznámil po tom, čo mu pakistanský najvyšší súd umožnil podmienečný návrat do vlasti.

 

Exprezident žije v dobrovoľnom exile v Dubaji, aby sa vyhol zadržaniu v súvislosti s viacerými obvineniami.

 

Strana Pakistanská moslimská liga oznámila, že exprezident sa do politického života v krajine pred júlovými parlamentnými voľbami zapojí v severopakistanskom meste Čitrál.

 

Exprezident doposiaľ presný termín svojho návratu do krajiny nezverejnil. Súd požaduje jeho návrat do 13. júna, aby sa vyhol zatknutiu v súvislosti s obvineniami vo viacerých súdnych kauzách, dodala AP.

 

Mušarraf obvinenia, že nesie zodpovednosť za zavraždenie bývalej premiérky Bénazír Bhuttovej, ku ktorému došlo v roku 2007, odmieta. Odstúpil, keď vo voľbách v roku 2008 zvíťazila strana zavraždenej expremiérky. Následne Pakistan opustil a v súčasnosti žije v exile v Dubaji.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies