Bývalá hráčka Top 50 Baltachová prehrala boj s rakovinou

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 08:06 • 2 min
Bývalá hráčka Top 50 Baltachová prehrala boj s rakovinou

LONDÝN - Bývalá britská tenistka Elena Baltachová prehrala vo veku tridsať rokov boj s rakovinou pečene. O úmrtí účastníčky olympijského turnaja v Londýne informovala Britská tenisová asociácia LTA.

slovakia

left justify in out

Niekdajšia britská jednotka a 49. hráčka svetového rebríčka vo dvojhre sa narodila na Ukrajine v športovej rodine - jej otec Sergej bol futbalista Dynama Kyjev a Ipswichu, mal bronz z OH 1980 v Moskve, matka Oľga reprezentovala ZSSR v modernom päťboji. S rodinou sa ako dieťa Baltachová presťahovala do Škótska. O rakovine sa dozvedela v januári, v marci o tom informovala verejnosť.

 

Baltachová oznámila ukončenie svojej kariéry vlani v novembri. Do sezóny 2013 vstúpila ako rekonvalescentka až v apríli. V júni získala titul na podujatí ITF s dotáciou 50 000 USD na tráve v Nottinghame. Naposledy hrala koncom augusta, vo finálovom 3. kole kvalifikácie newyorských US Open nestačila na Portugalčanku Michelle Larcherovú-De Britovú. 

 

Trojnásobná účastníčka grandslamového 3. kola Baltachová predvlani po OH v Londýne podstúpila operáciu pravej nohy a už vtedy nahlas uvažovala o zavŕšení kariéry aj vzhľadom na skutočnosť, že sprevádzkovala spolu s koučom Ninom Severinom vlastnú tenisovú akadémiu EBAT. 

 

V posledných chvíľach života Baltachovej boli jej príbuzní a priatelia. "Naše srdcia sú zlomené a len ťažko sa hľadajú slová nad odchodom krásnej a talentovanej Bally. Bola to úžasná osoba, ktorá inšpirovala množstvo ľudí. Jej láskavosť bude všetkým chýbať," uviedol dlhoročný tréner a od vlaňajška aj manžel Nino Severino. "Správa o smrti Eleny Baltachovej, jedného zo žiarivých svetiel britského ženského tenisu posledných generácií, je drtivá pre všetkých, ktorí mali česť ju poznať, hrať proti nej alebo ju volať kamarátkou či spoluhráčkou," napísala vo vyhlásení LTA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies