Bylsma zostáva trénerom Pittsburghu, predĺžil do roku 2016

NETKY.SK • 13 Jún 2013, 10:29 • 2 min
Bylsma zostáva trénerom Pittsburghu, predĺžil do roku 2016

PITTSBURGH - Dan Bylsma zostáva trénerom Pittsburghu napriek hladkému vyradeniu posilneného tímu vo finále Východnej konferencie zámorskej hokejovej NHL, v ktorom Penguins podľahli Bostonu šokujúco 0:4 na zápasy.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdvaročný Američan má napriek tomu dôveru vedenia klubu, s ktorým predĺžil kontrakt o ďalšie dve sezóny. Po svojom boku bude mať naďalej asistentov Tonyho Granata a Todda Reirdena. "V Danovi Bylsmovi máme skvelého trénera, ktorý nás posúva dopredu," vyhlásil generálny manažér Ray Shero. Informoval web NHL.

Po hladkej prehre s Bostonom sa špekulovalo o Bylsmovom odchode z lavičky Pittsburghu. V realizačnom tíme skončil tréner brankárov Gilles Meloche, ktorý bude skautom, ale Bylsma pozíciu ustál. Doteraz mal zmluvu do roku 2014, po novom bude viesť Penguins do konca sezóny 2015/16. Hlavným trénerom klubu je od februára 2009, keď nahradil odvolaného Michela Therriena. Hneď s mužstvom získal aj Stanleyho pohár. Pod Bylsmovým vedením patrí Pittsburgh medzi špičku ligy, v základnej časti 2013 bol najlepším tímom Východnej konferencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies