Býky dnes v Pamplone nikoho nezranili

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 12:06 • 2 min
Býky dnes v Pamplone nikoho nezranili

PAMPLONA - Tisíce odvážlivcov dnes bežalo pred šiestimi býkmi uličkami španielskej Pamplony bez toho, aby býky niekoho zranili. Po druhom dni behu s býkmi ošetrili v miestnej nemocnici Japonca a Španiela, ktorí pri páde počas behu utrpeli ľahké zranenia, informovala regionálna navarrská vláda.

slovakia

left justify in out

V pondelok býk bodol jedného z bežcov do stehna. Desiatky ľudí sa každoročne zrania pri behu pred býkmi úzkymi, vydláždenými uličkami Pamplony. Trať meria 850 metrov a vedie od ohrady s býkmi k býčej aréne. Väčšinou ide o zranenia pri páde. Odkedy sa začali v roku 1924 robiť písomné záznamy, zomrelo v dôsledku bodnutia býkom 15 ľudí.

 

Deväťdňový pouličný festival, ktorý zvečnil Ernest Hemingway vo svojom románe Slnko aj vychádza z roku 1926, každoročne priláka tisíce zahraničných turistov. Mnohí z nich riskujú adrenalínový beh s býkmi, ktorý sa koná vždy ráno o 8.00 hodine miestneho času.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies