Bulharsko priznáva neľudské podmienky väzňov

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 13:15 • 2 min
Bulharsko priznáva neľudské podmienky väzňov

SOFIA - Bulharské úrady v pondelok potvrdili, že situácia v ich väzeniach je tragická, čo bolo dôvodom minulotýždňového rozhodnutia nemeckých súdov, ktoré odmietli vydať na odpykanie si trestu troch bulharských občanov.

slovakia

left justify in out

Šéf väzenských zariadení Rosen Željazkov pre verejnoprávnu televíziu BNT takto reagoval na minulotýždňové zamietnutie bulharskej žiadosti o umiestnenie troch jej občanov vo väzení v meste Varna. Práve tamojšie zadržiavacie zariadenie patrí podľa neho medzi najhoršie a situáciu v ňom považuje za "tragickú". Nemecké orgány dokonca podmienky označili za neľudské. Bulharský generálny prokurátor Sotir Cacarov už nariadil podniknutie "okamžitých opatrení".

 

Najhorší je podľa úradov stav vo väzniciach v Sofii, Burgase a Varne. Hlavným problém sú nevyhovujúce kapacity, a s tým súvisiaci nedostatok záchodov. Bulharskí väzni sa v tejto veci v januári obrátili na Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu, ktorý by mohol nariadiť nápravu situácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies