Bugár: Smer si zvolil vlastného kandidáta za šéfa NKÚ

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 12:26 • 2 min
Bugár: Smer si zvolil vlastného kandidáta za šéfa NKÚ

BRATISLAVA – Smer-SD si podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára zvolil vlastného kandidáta na predsedu NKÚ. Ako povedal Bugár dnes pre agentúru SITA, v dnešnej voľbe predsedu NKÚ bol len jeden opozičný kandidát – Maroš Žilinka a dvaja kandidáti Smeru, ktorých im nanominovali poslanci Pavol Frešo, Štefan Kuffa a Marián Kvasnička.

slovakia

left justify in out

„Smer si zvolil svojho kandidáta, takže vládu strany Smer bude „kontrolovať“ kandidát strany Smer. Touto voľbou strana Smer taktiež poprela všetky predchádzajúce sľuby o tom, že zvolí kandidáta, na ktorom sa zhodne podstatná časť opozície,“ vyhlásil Bugár s tým, že na kandidátovi Žilinkovi sa zhodla celá opozícia okrem trojice poslancov, ale Smer si aj tak zvolil svojho kandidáta. „To len potvrdilo skutočnosť, že Smer nikdy nemal reálny záujem umožniť kontrolu vlády a zvoliť kandidáta opozície na tento post,“ dodal Bugár.


Predsedom Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) sa stal Karol Mitrík. Parlament ho zvolil v tajných voľbách, keď ho podporilo 82 z prítomných poslancov. Sedemročné funkčné obdobie začne Mitríkovi plynúť od 21. mája. Niekdajšieho primátora Spišskej Novej Vsi, exposlanca SDKÚ-DS a bývalého šéfa SIS Mitríka navrhol za kandidáta poslanec NR SR za SDKÚ-DS Pavol Frešo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies