Budúci rok by mala vyjsť druhá sólovka zosnulého rappera Phife Dawga

NETKY.SK • 22 November 2016, 13:58 • 2 min
Budúci rok by mala vyjsť druhá sólovka zosnulého rappera Phife Dawga

BRATISLAVA - Začiatkom budúceho roka by sa mala dostať na trh druhá sólovka zosnulého amerického rappera Phife Dawga, ktorý sa preslávil ako člen skupiny A Tribe Called Quest. Informovala o tom jeho manželka Desha Head Taylor. Phife Dawg skonal 22. marca vo veku 45 rokov v dôsledku komplikácií spojených s cukrovkou.

slovakia

left justify in out

"Jeho sólový album vyjde pravdepodobne v prvom štvrťroku 2017. Momentálne na tom pracujeme. Phife Dawg stihol album dokončiť pred tým, než odišiel na druhý svet, takže ho radi vydáme," vyhlásila Taylor, ktorá však zatiaľ neprezradila názov pripravovanej novinky. Tá bude nasledovníkom nahrávky Ventilation: Da LP, ktorú rapper vydal v roku 2000.


Phife Dawg, vlastným menom Malik Izaak Taylor, sa narodil 20. novembra 1970 v New Yorku a od roku 1985 bol členom spomínanej skupiny A Tribe Called Quest, v ktorej momentálne pôsobia Q-Tip, Ali Shaheed Muhammad a Jarobi White. Formácia má na konte šesť štúdioviek - People's Instinctive Travels And The Paths Of Rhythm (1990), The Low End Theory (1991), Midnight Marauders (1993), Beats, Rhymes And Life (1996), The Love Movement (1998) a We Got It From Here... Thank You 4 Your Service (2016).

 

Po vydaní predposledného albumu sa skupina rozpadla a jej členovia sa začali venovať sólovým kariéram. A Tribe Called Quest sa však neskôr niekoľkokrát dali dokopy, pričom vlani po vystúpení v The Tonight Show Starring Jimmy Fallon sa rozhodli skupinu obnoviť a nahrať posledný album.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies