Bude odvolaná premierka Radičová, či nie?

NETKY.SK • 14 September 2011, 16:32 • 2 min
Bude odvolaná premierka Radičová, či nie?

Bude odvolaná premierka Radičová, či nie?

slovakia

left justify in out

img

Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová (SDKÚ-DS) dnes nebude zo svojej funkcie odvolaná. Vedia to všetci poslanci, sedia teda v rokovacej sále zbytočne. Počas rozpravy k návrhu na vyslovenie nedôvery premiérke to uviedol predseda poslaneckého klubu Mosta-Híd László Solymos.
"Vláda má v programe zásadné reformy, ktoré sú pre občanov nevyhnutné, dokázali sme sa dohodnúť na reformných zákonoch. Slovensko má dnes kompetentnú a dostatočne sebavedomú vládu, aby krajinu dokázala previesť cez zatiaľ najťažšie obdobie," uviedol Solymos.
Na margo tvrdení Smeru-SD, že kauzou Osrblie sa korupcia ešte nikdy tak nepriblížila k predsedovi vlády, ako teraz, poznamenal, že Radičová bola svojho času informovaná o prebiehajúcom vyšetrovaní, ako aj o možnosti, že sa môže týkať jej poradcu. "Pokiaľ viem, jej reakcia bola, že vyšetrovanie treba dotiahnuť do konca a podozrivých zadržať. Pokiaľ viem, požiadali ju o absolútnu mlčanlivosť, čo dodržala. Podozriví dnes sedia vo vyšetrovacej väzbe," povedal Solymos. Opozície sa teda pýtal, kde vidia problém. 
Líder Smeru-SD Robert Fico reagoval, že problém je v desaťdňovom mlčaní šéfky exekutívy. "Pýtam sa, čo má byť čo premiérka informovaná vyšetrovateľmi o priebehu vyšetrovania, keď mala byť vypočutá ako svedkyňa. Keď má byť niekto vypočutý ako svedok, nemá čo chodiť ani minister vnútra ani vyšetrovatelia ani nikto a dávať jej informácie, čo sa deje," upozornil. Fico zopakoval, že korupcia ešte nikdy nebola priamo v kancelárii predsedu vlády. "Musela o kauze vedieť a možno z nej mala aj profit. A môže podávať toľko civilných žalôb, koľko len chce," uzavrel.

zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies