Brusel na nás nalieha, aby sme efektívnejšie vyberali dane

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 11:09 • 2 min
Brusel na nás nalieha, aby sme efektívnejšie vyberali dane

BRATISLAVA - "Daňová kobra hryzie. Slabo, tvrdí Brusel", avizuje na titulnej strane denník Hospodárske noviny.

slovakia

left justify in out

"Mali by ste zvýšiť efektivitu výberu daní," odkázali euroúradníci Slovensku. Rezort financií oponuje. Ako tvrdí, väčšina nástrojov sa podľa neho ukázala ako veľmi efektívna, keď za tri roky priniesla navyše do štátnej kasy približne 900 miliónov eur.

 

V súčasnosti rezort pripravuje ďalšie opatrenia, zatiaľ však bez konkrétností. Faktom je, že len na dani z pridanej hodnoty príde Slovensko o tri miliardy eur ročne. Milióny strácame aj na nepriznanej korporátnej dani. "Občas som mal pocit, že sú to len marketingové opatrenia ako opatrenia, ktoré by mohli vyriešiť situáciu na Slovensku. Okrem toho boli často krátkozraké", hodnotí analytik Next Finance Jiří Cihlář. "V budúcnosti sa zvýšia náklady spojené so starnutím populácie, ovplyvnia dlhovú pozíciu Slovenska v budúcnosti," konštatuje Európska komisia s tým, že zvýšenie výberu daní je jednou z ciest, ako v budúcnosti túto situáciu vyriešiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies