Britský vojnový veterán skončil na ulici. Terorista, proti ktorému kedysi bojoval, dostal od britskej vlády dom

NETKY.SK • 22 Január 2018, 14:17 • 2 min
Britský vojnový veterán skončil na ulici. Terorista, proti ktorému kedysi bojoval, dostal od britskej vlády dom

Bob Curry bol v roku 1980 ako vojak elitných SAS pri tom, keď v Londýne iránski extrémisti obsadili iránsku ambasádu. Bob a jeho kamaráti vtedy zachránili 19 rukojemníkov a zlikvidovali 5 teroristov. Teraz je Bob bez peňazí a pretože mu štát odmietol dať byt, žije na ubytovni.

slovakia

left justify in out

Bob sa zveril denníku The Sun o svojom živote na ulici, bez peňazí a bez domova potom, čo desiatky rokov slúžil svojej krajine. "Je to, ako by sa spoločnosť, za ktorú som celý život bojoval, otočila ku mne chrbtom." Bob žije dočasne na ubytovni vďaka svojmu regimentu, ktorý zaňho platí najnutnejšie poplatky. Radnica v jeho meste mu nedokázala pomôcť zohnať mu byt. 

 

A teraz prichádza najväčšia irónia, píše server Stredoevropan.cz. Jediný iránsky terorista Fowzi Nejad, ktorý zásah v ambasáde prežil, po odchode z väzenia dostal od Veľkej Británie dom, za ktorý nemusí platiť nájom. O peniaze vraj nemá núdzu a podľa svedkov žije v Londýne život plaboya. 

 

Kým Curry, aby nejaké peniaze mal, musel predať všetky svoje medaile. Currymu zlomil väz neúspech v podnikaní, ktorému sa venoval 25 rokov a pre ktoré prišiel o peniaze i dom. Muž, ktorý kedysi pracoval i ako ochrankár Lady Diany, už má za sebou dva infarkty a je prakticky invalidný. Pred 38 rokmi neváhal a ako prvý zo svojich kamarátov SAS vstúpil do obsadenej budovy zadným vchodom, kde čelil teroristom. 

 

Keď prišiel o všetko a skončil na ulici, šiel na radnicu a dúfal, že mu tam pomôžu. "Bol som počas svojej kariéry na mnohých drsných miestach, ale s mojím súčasným zdravím by som na ulici dlho neprežil - s SAS tréningom alebo bez neho. Keď som sedel na úrade a vysvetľoval im tam svoj život, dívali sa na mňa, ako keby som bol nikto. Je to tvrdé si dať dole čiapku  a ísť žiadať o pomoc na radnicu. Nenávidím to, ale nemal som inú možnosť."

 

Aby sa štát, ktorý má dosť peňazí na ubytovanie utečencov a migrantov, rozhýbal a urobil niečo pre muža, ktorý za Veľkú Britániu riskoval život, vytvorili petíciu vyzývajúcu radnicu v mieste Bobovho bydliska, aby mu urýchlene zohnala byt. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies