Britský princ Harry začal päťdňovú návštevu Nepálu

NETKY.SK • 20 Marec 2016, 09:57 • 2 min
Britský princ Harry začal päťdňovú návštevu Nepálu

KÁTHMANDU - Britský princ Harry začal dnes svoju päťdňovú oficiálnu návštevu Nepálu, keď sa stretol s nepálskym premiérom a zúčastnil sa na oslave 200. výročia nepálsko-britských vzťahov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

Stovky ľudí sa tešili, keď 31-ročný princ vyšiel z priestorov letiska v hlavnom meste Nepálu.

 

Princ Harry neskôr navštívil nepálskeho premiéra Khadgu Prasada Oliho v jeho úradnom sídle a taktiež sa zúčastnil na slávnosti organizovanej nepálskou vládou.

 

Počas svojej návštevy princ Harry zavíta na miesta zasiahnuté minuloročným zničujúcim zemetrasením a tiež aj do tábora pre tých, ktorí v dôsledku tohto zemetrasenia prišli o svoje príbytky. Miestni obyvatelia dúfajú, že princova návšteva pritiahne pozornosť k nepálskemu boju s následkami tejto katastrofy.

 

Princ Harry bude bývať u rodiny, ktorej členovia bojovali v slávnom pluku Gurkhov v rámci britskej armády. Aj princ Harry slúžil po boku tejto vojenskej jednotky počas svojho pobytu v Afganistane.

 

Pri dvoch zemetraseniach v Nepále z 25. apríla a 12. mája minulého roka zahynulo najmenej 8830 osôb a vyše 22.000 ďalších utrpelo zranenia. Desaťtisíce Nepálčanov stratili strechu nad hlavou a boli nútení uchýliť sa do dočasných prístreškov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies