Britský premiér prerušil dovolenku po zverejnení videa z popravy novinára

NETKY.SK • 20 August 2014, 15:30 • 2 min
Britský premiér prerušil dovolenku po zverejnení videa z popravy novinára

LONDÝN - Britský premiér David Cameron prerušil dnes dovolenku a vráti sa do Londýna po tom, ako militanti z Islamského štátu zverejnili videozáznam z popravy amerického novinára Jamesa Foleyho, ktorý zmizol v Sýrii pred takmer dvoma rokmi. Videozáznam komentoval muž s britským prízvukom, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Cameron sa stretne s ministrom zahraničných vecí a predstaviteľmi ministerstva vnútra a ďalších inštitúcií, s ktorými chce prerokovať situáciu v Iraku a Sýrii a hrozbu, ktorú predstavujú militanti z organizácie Islamský štát.

 

Úrad britského premiéra v komuniké zdôraznil, že britské tajné služby budú úzko spolupracovať s USA pri identifikácii muža, ktorý na videozázname drží nôž a  hovorí s britským prízvukom. "Keď zistíme, kto to je, pokúsime sa ho spoločne nájsť," povedal vo vysielaní televízie Sky News britský minister zahraničných vecí Philip Hammond.

 

Britský prízvuk muža šéfa britskej diplomacie neprekvapil, keďže v Iraku a Sýrii v radoch extrémistov bojuje veľa britských občanov. Upozornil však na riziko pre národnú bezpečnosť, ak sa títo ľudia pokúsia vrátiť do vlasti.

 

Videozáznam nevhodný pre mladistvých nájdete TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies