Britský minister Johnson obvinil Saudskú Arábiu z vedenia zástupných vojen

NETKY.SK • 8 December 2016, 12:44 • 2 min
Britský minister Johnson obvinil Saudskú Arábiu z vedenia zástupných vojen

RÍM - Britský minister zahraničných vecí Boris Johnson obvinil Saudskú Arábiu, ktorá je spojencom Londýna, z účasti na "zástupných vojnách" na Blízkom východe.

slovakia

left justify in out

Na videozázname z minulého týždňa, ktorý zverejnil denník The Guardian, Johnson hovorí: "Existujú politici, ktorí prekrúcajú a zneužívajú náboženstvo na vlastné politické ciele. Je to jeden z najväčších problémov celého regiónu. Tamojšie štáty nemajú dostatočne silné vedenie, preto tam prebiehajú zástupné vojny."

 

Šéf britskej diplomacie na konferencii Med-2 v Ríme ďalej zdôraznil, že na Blízkom východe chýbajú "veľké osobnosti" ochotné prekročiť svoj sunnitský či šiitský tieň a pokúsiť sa o zjednotenie všetkých ľudí tohto regiónu. "Preto vidíme Saudskoarabov a Iráncov, ako hrajú bábkové divadlo a vedú zástupné vojny," dodal.

 

Video bolo zverejnené v čase, keď sa britská premiérka Theresa Mayová vrátila z návštevy Perzského zálivu, kde absolvovala schôdzku s lídrami Bahrajnu, Kataru, Kuvajtu, Ománu, Saudskej Arábie a Spojených arabských emirátov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies