Britskej euroskeptickej UKIP v doplňovacích voľbách tesne uniklo víťazstvo

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 09:28 • 2 min
Britskej euroskeptickej UKIP v doplňovacích voľbách tesne uniklo víťazstvo

LONDÝN - Britská euroskeptická Nezávislá strana Spojeného kráľovstva (UKIP) zaznamenala vo štvrtkových doplňovacích voľbách do britského parlamentu vo volebnom obvode Newark veľký nárast počtu odovzdaných hlasov. Oproti voľbám v roku 2010 poskočila z piateho na druhé miesto a znížila náskok vládnucej Konzervatívnej strany v tomto obvode na polovicu, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V doplňovacích voľbách vo volebnom obvode Newark v grófstve Nottinghamshire získala UKIP 10.028 hlasov čo je o 7403 hlasov menej ako konzervatívci. Vo voľbách v roku 2010 získala UKIP v Newarku len 1954 hlasov. Líder UKIP Nigel Farage uviedol, že ide o vôbec najlepší výsledok strany v doplňovacích voľbách.

 

V roku 2010 získali konzervatívci v Newarku o 16.152 hlasov viac ako opozičná Labouristická strana, ktorá vo štvrtkových doplňovacích voľbách skončila až tretia. Až na šieste miesto sa prepadli liberálni demokrati, ktorí tvoria spolu s konzervatívcami súčasnú vládnucu koalíciu.

 

UKIP, ktorej politika je zameraná na zbrzdenie integrácie Spojeného kráľovstva do Európskej únie, získala v májových voľbách do Európskeho parlamentu (EP) najviac hlasov zo všetkých britských strán. V 750-člennom EP získala UKIP 24 kresiel, čo je o 14 viac ako pred piatimi rokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies