Britské firmy pred referendom brzdia svoje plány

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 12:30 • 2 min
Britské firmy pred referendom brzdia svoje plány

LONDÝN - Veľké britské spoločnosti pred referendom o zotrvaní krajiny v EÚ odkladajú dohody a rozhodnutia o zamestnávaní pracovníkov. Vyplýva to z výsledkov prieskumu spoločnosti Deloitte zverejnených v pondelok.

slovakia

left justify in out

Výsledky prieskumu ukázali, že až 75 % finančných riaditeľov firiem patriacich do indexu FTSE 350 a ďalších veľkých súkromných spoločností podporilo v prvom štvrťroku zotrvanie krajiny v EÚ. V štvrtom štvrťroku minulého roka to bolo 62 %.


Prieskum však ukázal, že 83 % finančných riaditeľov vyjadrilo názor, že miera neistoty, ktorej čelí ich podnikanie, je vyššia ako za normálnych podmienok, prípadne vysoká alebo veľmi vysoká. Na konci roka 2015 malo tento názor 64 % účastníkov prieskumu. Aktuálny údaj je najvyšší za uplynulé tri roky.


Britské referendum, ktoré sa uskutoční 23. júna, predstavuje najväčšiu samostatnú obavu pre spoločnosti, nachádza sa aj pred obavami z pomalého hospodárskeho rastu eurozóny. "Ukazuje sa, že referendum už k spomaleniu prispieva,“ povedal David Sproul, šéf spoločnosti Deloitte. "Zaznamenali sme pokles aktivity v oblasti fúzií a akvizícií, spoločnosti plány nateraz zastavujú,“ doplnil. Podľa spoločnosti sa v menšej miere uskutočňujú aj plány v oblasti zamestnávania a kapitálových výdavkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies