Britská stajňa Aston Martin podala protest proti uplatňovaniu penalizácií na VC Rakúska

NETKY.SK • 3 Júl 2023, 07:30 • 2 min
Britská stajňa Aston Martin podala protest proti uplatňovaniu penalizácií na VC Rakúska

SPIELBERG - Britský tím Aston Martin podal oficiálny protest proti výsledkom nedeľnej VC Rakúska seriálu F1.

slovakia

left justify in out

Britský tím Aston Martin podal oficiálny protest proti výsledkom nedeľnej VC Rakúska seriálu F1. Medzinárodná automobilová federácia (FIA) potvrdila, že tímu sa nepáči spôsob, akým stevardi uplatňovali penalizácie za prekračovanie limitov trate. "Aston Martin tvrdí, že viacero áut nebolo potrestaných za porušenie článku 33.3 Športových pravidiel. Medzitým sa stevardi dozvedeli o existencii niekoľkých vymazaných kôl (z dôvodu prekročenia limitov trate), na ktoré sme boli upozornení po prijatí protestu. Požiadali sme o zosúladenie všetkých vymazaných kôl s udelenými penalizáciami," uviedla FIA v oficiálnom vyhlásení.

 

Podľa agentúry DPA zrejme stevardom unikli niektoré tresty pre početné porušenia pravidiel, ku ktorým došlo počas nedeľných pretekov. Obaja jazdci britskej stajne v Spielbergu bodovali. Fernando Alonso obsadil piatu priečku, jeho tímový kolega Lance Stroll skončil desiaty. Ak by sa dodatočne rozhodlo o päťsekundových penalizáciách, obaja by sa posunuli o jedno miesto vyššie. Na VC Rakúska triumfoval Holanďan Max Verstappen a upevnil si postavenie na čele priebežného poradia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Sky Sports
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies