Britská banka HSBC by mohla čoskoro spustiť blockchainové platby

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 15:00 • 2 min
Britská banka HSBC by mohla čoskoro spustiť blockchainové platby

LONDÝN – Bankový gigant HSBC plánuje čoskoro spustiť testovanie technológie blockchain pri reálnych transakciách.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Britská banka by mohla spustiť niekoľko pilotných programov založených na existujúcich projektoch proof-of-concept (PoC) v snahe začať s reálnymi blockchain transakciami. Banka oznámila svoje plány začiatkom týždňa.

 

img

 

Vedúci manažér inovácií HSBC Joshua Kroeker povedal, že spustenie týchto transakcií by znamenalo uskutočnenie testov, ktoré boli vykonané v priebehu dvoch rokov. V auguste 2016 sa uskutočnilo testovanie používania technológie blockchain pri replikácii akreditívov.

 

"Od testovania PoC v roku 2016 sme sa dostali do bodu, keď by sme mohli v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch spustiť blockchain transakcie aj pre našich klientov. Technológia pokročila ďalej, sme oveľa spokojnejší s jej bezpečnosťou a škálovateľnosťou," povedal Kroeker.

 

img

 

Mnoho klientov HSBC začalo s procesom digitalizácie svojich operácií, ale akreditívy sú jednou z oblastí, kde má väčšina z nich problémy.

 

V súčasnosti banka integruje klientov do svojich pilotných programov. Pokiaľ sa ukážu ako úspešné, projekty budú plne implementované do reálneho platobného prostredia, hoci tento krok bude vyžadovať dodatočnú prácu ako na blockchain aplikácii, tak aj na sieti.

 

Predpokladaný dátum spustenia živej blockchain siete je začiatkom roka 2019.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies