Britney Spears ako tajná zbraň: Jej piesňami odháňajú somálskych pirátov!

NETKY.SK • 28 Október 2013, 11:09 • 2 min
Britney Spears ako tajná zbraň: Jej piesňami odháňajú somálskych pirátov!

NEW YORK – Somálski piráti sú veľmi nebezpeční. Ale ako každý človek na svete aj oni majú slabé miesta. Jedným z ich slabých miest je Britney Spears.

slovakia

left justify in out

Pesničky americkej speváčky Briney Spears používajú na lodiach na odplašenie somálskych pirátov. Námorná dôstojníčka Rachel Owensová (34) potvrdila, že jej hity Oops! I Did It Again a Baby One More Time majú na pirátov najodstrašujúcejší efekt.

„Jej pesničky vybrali pracovníci bezpečnostného tímu, pretože si mysleli, že ich piráti budú najviac nenávidieť,“ prezradila Owensová, ktorá pracuje na tankeroch, ktoré sa plavia neďaleko východného pobrežia Afriky. „Neznášajú Západnú kultúru a hudbu, a preto je hudba Britney Spears perfektná,“ dodala Owensová.

Piráti ohrozujú všetky lode, ktoré sa plavia pri pobreží východnej Afriky. Od roku 2011 bolo zaznamenaných 176 útokov somálskych pirátov na lode. Podľa Owensovej hudba zaberá proti pirátom najlepšie. Na lodi majú otočné reproduktory, ktoré sa dajú namieriť priamo na pirátov tak, aby nevyrušovali posádku.

„Hudba je tak efektívna, že ochranka na lodi musí iba zriedkakedy použiť zbrane,“ prezradila Owensová. „Hneď ako započujú Britney, piráti utekajú čo najďalej od lode,“ povedala 34-ročná Owensová.

Britney Spears - Oops!...I Did It Again

Britney Spears - ...Baby One More Time



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies