Briti sa hnevajú: Výlety tehotnej Meghan s princom Harrym stoja stovky tisíc dolárov a platíme to my!

NETKY.SK • 24 Október 2018, 15:27 • 2 min
Briti sa hnevajú: Výlety tehotnej Meghan s princom Harrym stoja stovky tisíc dolárov a platíme to my!

V polovici októbra princ Harry (34) s manželkou Meghan (37) vyrazili na svoju prvú oficiálnu pracovnú cestu po Austrálii, Novom Zélande a Fidži. Ich návšteva krajín ale skôr pripomína medové týždne a to za dosť veľké peniaze. A tým idú na nervy daňovým poplatníkom.

slovakia

left justify in out

Princ Harry s tehotnou Meghan Markle majú na svojej ceste veľmi nabitý program. Denne navštevujú rôzne miesta a zúčastňujú sa či už charitatívnych či tradičných udalostí.

 

A to všetko stojí nemalé peniaze. Lenže z pokladne kráľovskej rodiny to všetko rozhodne nejde. Podľa Kensingtonského paláca sú náklady spojené s kráľovskou návštevou hradené krajinou, ktorá ich pozvala.

 

Hovorca predsedy vlády austrálskeho územia zhodnotil, že celková výška nákladov Harryho a Meghan nie je ešte vyčíslená, ale s najväčšou pravdepodobnosťou sa priblíži predchádzajúcim kráľovským cestám.

 

To znamená, že suma by sa tak mohla vyšplhať do rozmedzia 474 tisíc dolárov až 1 milión dolárov. A to sa nepáči daňovým poplatníkom v Británii, ktorí si výrazne sťažujú.

 

Predovšetkým im vadí, že sa Meghan s Harrym na pracovnej ceste, kde zastupujú kráľovnú Alžbetu II. a zvyšok kráľovskej rodiny, správajú ako na medových týždňoch a nedodržiavajú kráľovský protokol.

 

"Takto zbytočne míňajú ťažko zarobené peniaze daňových poplatníkov, z ktorých mnohí nemajú v zime ani na kúrenie a pre jedlo musia do potravinovej banky! Robí sa mi z toho zle," napísal v diskusii pod jedným z článkov rozčarovaný Brit. A ďalší sa v podobnom duchu pridávali.

 

"Kráľovský protokol je od toho, aby sa nasledoval a vnášal určitý poriadok do sveta, ktorý sa neustále mení. Akokoľvek sa na kráľovskú rodinu pozeráte, že sú tisíce kilometrov od domova, ešte neznamená, že sa majú vzďaľovať od zabehaných pravidiel. To je to, čo sa od nich očakáva," napísala iná žena.

 

Nie všetky náklady idú pochopiteľne z ich vreciek, ale určitá časť áno. Napríklad za ochranku, ktorá stráži ich bezpečnosť a tím ľudí, ktorí Harryho a Meghan sprevádza, platia Briti. Daňoví poplatníci Austrálie, Nového Zélandu, Fiji a Tonga, kadiaľ Harry s Meghan teraz cestujú, ich výdavky tiež pokrývajú peniazmi, ktoré štát vyberie na daniach od tamojších obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies