Briti a Tunisania si minútou ticha pripomenuli 38 obetí útoku v letovisku Súsa

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 13:01 • 2 min
Briti a Tunisania si minútou ticha pripomenuli 38 obetí útoku v letovisku Súsa

TUNIS - Na pol žrde dnes spustili vlajky na pri Buckinghamskom paláci a britských vládnych budovách, keďže Británia a Tunisko si pripomínajú 38 obetí, ktoré islamský extrémista zastrelil 26. júna v tuniskom plážovom letovisku Súsa.

slovakia

left justify in out

Britskí turisti tvorili väčšinu týchto obetí, bolo ich až 30. Útočníka po polhodinovom zabíjaní zastrelila polícia a neskôr sa k útoku prihlásila organizácia Islamský štát (IS), pripomenula tlačová agentúra AP. 


Kráľovná Alžbeta II. a britský premiér David Cameron si dnes presne na poludnie uctili minútou ticha pamiatku obetí útoku spred týždňa. Briti zostali stáť na počesť obetí aj v školách, kostoloch, mešitách a vo verejnej doprave. Odložený bol takisto začiatok zápasu na tenisovom turnaji vo Wimbledone. 


Minútou ticha si usmrtených uctili tiež davy ľudí v tuniskom hlavnom meste Tunis. K moslimom sláviacim posvätný mesiac ramadán, ktorí mali po západe slnka prestávku v povinnom pôste, sa pripojili ľudia z mnohých iných náboženstiev.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies