Británia zažíva jednu z najhorších zím, pomáha už aj armáda

NETKY.SK • 26 Marec 2013, 16:00 • 2 min
Británia zažíva jednu z najhorších zím, pomáha už aj armáda

LONDÝN - Britániu posledný týždeň sužuje husté a vytrvalé sneženie, ktoré na viacerých miestach krajiny okrem dopravných problémov spôsobilo aj výpadky v dodávkach energie.

slovakia

left justify in out

Vláda už na pomoc povolala aj armádu. Jej Kráľovské letecké sily (RAF) sa v Severnom Írsku pokúšajú dostať k obyvateľom odľahlých oblastí, ktorých sneh odrezal od okolitého sveta. Bez elektriny sú už piaty deň po sebe tisícky domácností, predovšetkým v juhozápadnom Škótsku ale aj na ostrove Arran.

Britské médiá píšu o tohtoročnom "zúfalom marci" a stávkové spoločnosti uzatvárajú tipy na to, či bude mať Británia "bielu" Veľkú noc. Hustému sneženiu pripisujú najmenej dve obete, tohtoročnú zimu však neprežili ani tisícky hospodárskych zvierat vrátane dobytku a oviec. Elektrinu stále nemá asi 3300 odberateľov na ostrove Arran, v susednom Kintyri a Argylle. Sneh tam nenávratne zničil vedenia elektrického prúdu, keď sa pod jeho ťarchou viaceré z nich pretrhli. Tohtoročná zima by podľa analytikov mohla prudko zvýšiť ceny energií v rámci celej Británie. 

Tipovacia spoločnosť Ladbrokes umožňuje staviť si na to, či tento rok Briti zažijú zasnežené veľkonočné sviatky - na ten scenár je vypísaný kurz 4 ku 6. Tipovať sa dá aj na to, či sneh a ľad spôsobí zrušenie tradičných univerzitných vodáckych pretekoch na rieke Temža.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies