Británia zažíva rekordne chladný november

NETKY.SK • 29 November 2010, 08:50 • 2 min
Británia zažíva rekordne chladný november

Británia zažíva rekordne chladný november

slovakia

left justify in out

Rekordne chladné počasie zažívajú v týchto dňoch obyvatelia Britských ostrovov. Wales a Severné Írsko majú za sebou najchladnejšiu novembrovú noc od začiatku meteorologických meraní.
      Ortuť teplomerov v Llysdiname vo waleskom regióne Powys klesla na mínus 18 stupňov Celzia a v severoírskom Loch Fea na mínus 9,5 stupňa Celzia.
      V Škótsku zaznamenali pri Loch Glascarnoch 15,3 stupňa pod bodom mrazu, v Topcliffe v anglickom grófstve North Yorkshire klesla teplota na  mínus 13,5 stupňa Celzia.
      Meteorologická služba vydala varovanie pred hustým snežením pre väčšinu Škótska a severovýchod Anglicka. Vo vyššie položených oblastiach očakávajú do 25 centimetrov snehu.
      Chladné počasie a sneženie by malo trvať ešte niekoľko dní, pričom ho budú sprevádzať mrazy a má sa vytvárať ľad.
      Rekordne najnižšiu novembrovú teplotu na Britských ostrovoch vôbec namerali 14. novembra 1919 v škótskej dedine Braemar. Ortuť teplomera tam vtedy klesla na -23,3 stupňa Celzia.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies