Británia vyslala stíhačky k dopravnému lietadlu, zatkli 2 mužov

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 16:23 • 2 min
Británia vyslala stíhačky k dopravnému lietadlu, zatkli 2 mužov

LONDÝN - Vo Veľkej Británii dnes odklonili od Manchestru lietadlo pakistanských aerolínií s 297 pasažiermi na palube, prichádzajúce z mesta Láhaur, a vyslali k nemu stíhačky, aby ho sprevádzali. Po jeho pristátí na letisku v Stanstede polícia zatkla dvoch mužov pre podozrenie, že ohrozovali stroj.

slovakia

left justify in out

Britský bezpečnostný zdroj uviedol, že podľa prvých náznakov sa pakistanské lietadlo nestalo cieľom teroristického útoku. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

Let PK709 spoločnosti Pakistan International Airlines z pakistanského Láhaur mal pristáť na letisku v meste Manchester na severozápade Anglicka o 12.30 h GMT (14.30 h SELČ). Lietadlo presmerovali na letisko Stansted, východne od centra Londýna, informoval o tom hovorca manchesterského letiska.

Polícia v grófstve Essex, ktorá má na starosti oblasť s letiskom Stansted, uviedla, že počas letu došlo k incidentu a vyšetrujú ho. Hovorca letiska Stansted ubezpečil, že lietadlo držia v izolovanej časti a zvyšok letiska funguje ako zvyčajne.

Tieto správy prišli dva dni po tom, čo britského vojaka dosekali na smrť na londýnskej ulici, pričom vláda posudzuje zločin ako teroristický čin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies