Británia ponúka iným pohľad na svet, chváli Merkelová

NETKY.SK • 18 November 2014, 09:26 • 2 min
Británia ponúka iným pohľad na svet, chváli Merkelová

BRISBANE - Nemecká kancelárka Angela Merkelová v pondelok vyjadrila podporu zotrvaniu Británie v Európskej únii.

slovakia

left justify in out

Podľa jej vyjadrení po skončení summitu krajín G20 v austrálskom Brisbane sa síce Briti musia rozhodnúť sami, no ich zotrvanie je podľa nej veľmi dôležité, keďže ide o "krajinu otvorenú smerom k iným častiam sveta". Líderka najväčšej európskej krajiny sa domnieva, že Londýn má v porovnaní s kontinentálnou Európu iný pohľad na USA a ázijsko-tichomorský región. Ako povedala, "práve preto potrebujeme Britániu, aby sme nestratili zo zreteľa, čo sa deje vo zvyšku sveta."

 

Britský premiér David Cameron žiada od únie zavedenie obmedzení na prisťahovalcov a celkovo lepšie podmienky a reformy bloku v záujme ďalšieho zotrvania Londýna v EÚ. Ak sa mu to nepodarí a jeho Konzervatívna strana zostane pri moci aj po budúcoročných voľbách, sľúbil vypísanie referenda o ďalšom zotrvaní v EÚ. Podľa nemeckých médií však Merkelová na októbrovom summite EÚ Camerona varovala pred blížením sa k "bodu, z ktorého už nebude návratu" Jeho požiadavky sú totiž podľa nej v priamom rozpore so základnými princípmi fungovania EÚ a ak na nich bude naďalej trvať, Berlín už nebude ďalej bojovať za zotrvanie Londýna v bloku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies