Británia odškodní aerolínie za uzavretie vzdušného priestoru

NETKY.SK • 18 December 2014, 14:02 • 2 min
Británia odškodní aerolínie za uzavretie vzdušného priestoru

LONDÝN - Britská Národná služba pre kontrolu leteckej dopravy (NATS Holdings) odškodní letecké spoločnosti za minulotýždňové zlyhanie svojho počítačového systému, v dôsledku ktorého došlo k dočasnému uzavretiu londýnskeho vzdušného priestoru. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

NATS Holdings uviedla, že dotknuté spoločnosti dostanú finančnú náhradu za odklady letov spôsobené technickými problémami, ale o výške odškodného sa ešte rokuje. Pasažieri postihnutí narušením dopravnej prevádzky budú musieť požadovať náhradu od konkrétnych spoločností. Zlyhanie spôsobilo problémy tisícom cestujúcich.

 

"Garantujem, že k tomuto konkrétnemu problému už viac nedôjde ... Nemôžem však povedať, že sa už nikdy nevyskyne nijaká počítačová chyba," uviedol šéf NATS Holdings Richard Deakin. NATS Holdings je hlavným poskytovateľom leteckých navigačných služieb v Británii a zabezpečuje služby riadenia letovej prevádzky pre 15 letísk, vrátane londýnskych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies