Bratislavský kraj opraví v meste cesty za milión eur

NETKY.SK • 19 Február 2016, 13:37 • 2 min
Bratislavský kraj opraví v meste cesty za milión eur

BRATISLAVA – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) za milión eur opraví cesty II. a III. triedy vo vlastníctve hlavného mesta SR Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Na dnešnom zasadnutí bratislavského krajského zastupiteľstva o tom rozhodlo 31 z 38 prítomných krajských poslancov s tým, že rekonštrukciu bude robiť spoločnosť Regionálne cesty Bratislava. Cesty chcú opraviť do konca tohto roka. Opravovať budú komunikácie, ktoré si vyžiada mesto, krajské zastupiteľstvo dnes schválilo len zámer. O ďalších krokoch a konkrétnych cestách budú magistrát s BSK ďalej rokovať. „Vždy budeme hľadať niečo, čo má zmysel nielen pre magistrát, ale aj pre mestské časti,“ povedal pred poslancami predseda BSK Pavol Frešo.


Poslankyňa Tatiana Mikušová pripomenula, že tento krok je veľmi dôležitý, pretože sú to cesty, ktoré budú počas slovenského predsedníctva Rady Európskej únie vysoko frekventované. „V lete sa ukážeme pred celým svetom,“ doplnila. Poslankyňa Elena Pätoprstá upozornila na to, že počas predsedníctva bude veľa aktivít na Devíne a je podľa nej dôležité, aby opravili aj Devínsku cestu. „Pri opravách by kraj s magistrátom mali myslieť aj na bezbariérovosť a na cyklocesty,“ ukončila. BSK správu, údržbu a investičnú činnosť na cestách vo svojej správe robí prostredníctvom rozpočtovej organizácie Regionálne cesty Bratislava a na tento účel im vyčleňuje financie v programovom rozpočte kraja vždy na príslušný kalendárny rok.


Žiadosť bratislavského magistrátu o dotáciu prišiel na úrad kraja koncom minulého roka. Bratislava v nej žiadala o podporu pre projekt opravy ciest na území hlavného mesta. V odôvodnení magistrát pripomína, že nie je v jeho finančných možnostiach opraviť cesty v plnom rozsahu. Túto tému otvoril primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal na decembrovom krajskom zastupiteľstve pri schvaľovaní rozpočtu BSK na tento rok. „Mestskí poslanci sa zhodli na tom, že by sa kraj mal podieľať na úprave bratislavských ciest,“ doplnil Nesrovnal.


Na cesty vo svojej správe chce dať Bratislavský samosprávny kraj v tomto roku 14 630 000 eur, cieľom je zabezpečiť zjazdnosť a bezpečnosť premávky na všetkých 512 kilometroch komunikácií vo vlastníctve BSK.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies