Bratislavská samospráva vybudovala 12 inteligentných priechodov pre chodcov

NETKY.SK • 23 November 2014, 12:13 • 2 min
Bratislavská samospráva vybudovala 12 inteligentných priechodov pre chodcov

BRATISLAVA - Bratislavská samospráva vybudovala ďalších 12 inteligentných priechodov pre chodcov.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Iveta Tyšlerová, inteligentné priechody pre chodcov sú výrazné, nasvietené zvrchu a automaticky zapnú hneď, ako príde chodec k priechodu. Zároveň sa rozsvietia aj diódové svetlá zabudované vo vozovke a tiež semafory.

 

Bratislavská župa vybudovala štyri nové priechody v okrese Malacky, konkrétne v obciach Jablonové, Kuchyňa, Vysoká pri Morave a v obci Láb. V okrese Pezinok takisto pribudli štyri inteligentné priechody v Pezinku na Kalinčiakovej a Malackej (Cajla), v obci Dubová a na Partizánskej ulici v mestskej časti Modra - Kráľová. Ďalšie štyri prechody v okrese Senec sú v obciach Hrubý Štúr, Kostolnej pri Dunaji, Hamuliakove a jeden je v Senci na ulici SNP.

„S budovaním bezpečných priechodov na frekventovaných cestách sme začali minulý rok, tento rok pribudlo ďalších 12 priechodov, štyri v pezinskom, štyri v malackom a štyri priechody v seneckom okrese. Najmä v noci majú veľké opodstatnenie, pretože vďaka výraznému nasvieteniu je vidieť chodcov už z diaľky,“ tvrdí bratislavský župan Pavol Frešo. Podľa Tyšlerovej Bratislavský kraj vyberal priechody podľa toho, kde je bezpečnosť chodcov najviac ohrozená a tiež podľa dopravných štatistík nehodovosti. Náklady na jeden priechod sú podľa nej 15 tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies