Bratislava v pohybe vyvrcholí tancom prestížnej CobosMika Company

NETKY.SK • 29 Jún 2010, 11:29 • 2 min
Bratislava v pohybe vyvrcholí tancom prestížnej CobosMika Company

Bratislava v pohybe vyvrcholí tancom prestížnej CobosMika Company

slovakia

left justify in out

Medzinárodný festival súčasného tanca Bratislava v pohybe vyvrcholí 1. júla vystúpením prestížneho európskeho súboru CobosMika. Štrnásty ročník festivalu ukončia dvoma predstaveniami Hidden a Choice. TASR o tom informovala PR manažérka festivalu Markéta Plichtová.
      Španielka Olga Cobos a slovenský tanečník Peter Mika zo súboru CobosMika rozohrajú v úvode záverečného festivalového večera šachovú partiu, aká sa vyvíja medzi mužom a ženou. Inscenácia Hidden (Skrytý) zobrazí vzťah páru so všetkými jeho stratégiami prežitia, zápasmi, túžbami a pocitmi. Divákov čaká fyzická virtuozita dvoch výnimočných umelcov, ktorí založili svoj súbor v roku 2000. Ich choreografie spájajú tanec a improvizáciu. Používajú pritom prvky bojových umení a fyzického divadla. Súbor skúsených tanečníkov patrí medzi to najlepšie, čo súčasný európsky tanec ponúka. Dokazujú to aj úspechy na svetových festivaloch a mnohé prestížne ocenenia.
      V druhej časti festivalového finále organizátori zaradili do programu inscenáciu Choice (Výber), v ktorej sa predstaví pätica tanečníkov (súbor CobosMika). Rozohrajú variácie na svetlo a pohyb. Tancovať budú na zvuky inšpirované ázijskými rytmami. Choreografiu predstavenia pripravil jeden z najvýznamnejších britských choreografov Russell Maliphant. CobosMika je vôbec prvým španielskym súborom, ktorý má v repertoári dielo tohto britského tanečného tvorcu. Maliphantov pohybový slovník predstavuje eleganciu, jasnú artikuláciu a výraznosť. Jeho dielo je charakteristické svojim prístupom k tokom energie a svojím záujmom o vzťah medzi pohybom a svetlom, ktorý skúma v dlhoročnej spolupráci so svetelným dizajnérom Michaelom Hullsom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies