Bratislava sa počas Fashion Weekendu zmení na hlavné mesto módy

NETKY.SK • 6 September 2012, 11:05 • 2 min
Bratislava sa počas Fashion Weekendu zmení na hlavné mesto módy

Bratislava sa počas Fashion Weekendu zmení na hlavné mesto módy - Zaujímavosti Už počas nasledujúcich troch dní sa Bratislava premení na hlavné mesto módy. Najprestížnejšia módna udalosť roka na Slovensku - Bratislava Fashion Weekend 2012 (BFW) privíta re

slovakia

left justify in out

imgUž počas nasledujúcich troch dní sa Bratislava premení na hlavné mesto módy. Najprestížnejšia módna udalosť roka na Slovensku - Bratislava Fashion Weekend 2012 (BFW) privíta renomovaných módnych návrhárov i svetové odevné značky. Podujatie odštartovalo dnešnou úvodnou tlačovou konferenciou a bude pokračovať až do nedele na nábreží Dunaja pri nákupnom centre Eurovea. Tvárou celého projektu je modelka Simona Krainová, podľa ktorej BFW "dá na prdel" všetkým podobným zahraničným akciám a ukáže česko-slovenských organizátorov a módu v tom najlepšom svetle. Ako sama uviedla, je veľmi rada, že sa môže na prestížnom podujatí podieľať, hoci čaká dieťa. "K tehotným ženám modeling nie je veľmi zhovievavý, a preto som veľmi rada, že sa môžem na projekte zúčastniť," povedala na dnešnej tlačovej besede Krainová. Riaditeľka BFW Janina Šlemínová podľa vlastných slov tehotenstvo Krainovej len uvítala, pretože ide zároveň o symbol niečoho nového, čo sa práve v metropole Slovenska rodí.

BFW mal v Bratislave premiéru minulý rok a organizátori dúfajú, že sa tým začala dlhodobá tradícia. Podujatie sa na rozdiel od minulého roka bude konať v luxusnom stane s kapacitou 600 osôb, v ktorom sa v 15 prehliadkach milovníkom módy predstavia domáci i zahraniční dizajnéri a značky. O úvodnú prehliadku sa v piatok o 16:00 postará nastupujúca generácia módnych tvorcov - študenti Ateliéru odevného dizajnu Júlie Sabovej. "U nás je veľa talentovaných návrhárov, ktorí však nemajú prostriedky, aby svoj talent ukázali. Som rada, že BFW im dáva priestor," povedal Krainová. Potom už bude piatok patriť mixu svetovej módy. Predstavia sa českí dizajnéri Petra Balvínová a Libor Komosný so Slovenkou Veronikou Kostkovou, diváci a diváčky sa môžu tešiť na kolekciu plaviek Fendi a Cavalli, ale aj na luxusné svetové značky, ktoré zastrešuje pražský concept store Simple patriaci do portfólia skupiny Carollinum. 

Sobota bude patriť len a len Slovensku a domácim módnym návrhárom Marcelovi Holubcovi W., Jane Gavalcovej, Petre Póorovej, Michaele Ľuptákovej a Ferovi Mikloškovi, ktorého kolekcia bude vyvrcholením celého dňa. Známy dizajnér pripravuje pre fanúšikov módy niekoľko prekvapení. Jedným z nich je, že okrem luxusných modelov pre dámy predstaví aj módu pre pánov. "Po prvý raz chystám pánsku kolekciu. Uvidíme, ako sa ujme a ako sa bude pánom páčiť. Farby budú tlmené, strihy veľmi klasické, ale viac prezrádzať nechcem," uviedol Mikloško. Niečo však ešte predsa len prezradil - k desiatim modelom si dal vyrobiť pánske topánky, ktoré vytvorila Veronika Habalová. "Sú elegantné, všetky mi sedia, takže mám v čom na jeseň chodiť," vtipkoval návrhár, ktorého Miklosko Fashion Design tento rok oslavuje 15. výročie svojho vzniku. 

V posledný deň BFW sa predstavia predovšetkým značky z vybraných predajní sídliacich v Gallerii Eurovea. Diváci a diváčky tak uvidia módne šou značiek Nike, aftershock London a s.Oliver. Svoju ponuku v nedeľu odprezentuje aj exkluzívny bratislavský butik La Femme či česká dizajnérka Mirka Talavašková. Organizátori by chceli podujatie v nasledujúcich rokoch predlžovať a rozširovať. Dúfajú, že už čoskoro bude trvať celý týždeň a stane sa z neho Bratislava Fashion Week a tiež, že budú schopní akciu podľa vzoru zahraničia každoročne organizovať dva razy. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies