BRATISLAVA: Centrál otvoria o mesiac, za bazén si ľudia priplatia

NETKY.SK • 13 September 2012, 06:55 • 2 min
BRATISLAVA: Centrál otvoria o mesiac, za bazén si ľudia priplatia

BRATISLAVA Centrál otvoria o mesiac, za bazén si ľudia priplatia - Zaujímavosti Multifunkčný komplex Centrál, ktorý na Trnavskom mýte v Bratislave stavia spoločnosť Immocap Group, otvoria v októbri. Konkrétny dátum chce spoločnosť zverejniť v blízkej dobe

slovakia

left justify in out

img

Multifunkčný komplex Centrál, ktorý na Trnavskom mýte v Bratislave stavia spoločnosť Immocap Group, otvoria v októbri. Konkrétny dátum chce spoločnosť zverejniť v blízkej dobe. Mediálna zástupkyňa Silvia Kušnírová tvrdí, že nákupné centrum je dnes obsadené na 96 percent, administratívna časť už na sto.

Kúpele Centrál kedysi poznali Bratislavčania vďaka 50-metrovému plaveckému bazénu. V novom multifunkčnom objekte plavecká päťdesiatka nebude, nahradí ju 25-metrový bazén so šiestimi dráhami. Ten bude súčasťou wellness a fitnescentra Golem, ktoré je aj v iných nákupných centrách v Bratislave. Hoci bude pre verejnosť, Bratislavčan za plávanie v ňom priemerne zaplatí osem eur na dve hodiny, čo bude minimálna doba na vstup do bazéna. "Priemerná preto, lebo to bude odstupňované podľa časových pásiem," povedala pre TASR Alexandra Beljajevová z Golemu. Otvorený by mal byť od 06.00 do 22.00 h cez týždeň a od 08.00 do 22.00 h cez víkend.

Nákupné centrum by malo od októbra návštevníkom ponúkať 140 obchodov a na streche zelený park pre verejnosť s rozlohou 6000 metrov štvorcových. Prvú časť multifunkčného projektu otvorili už v máji. "Administratívnu časť sme odovzdali nájomcovi, spoločnosti Orange," potvrdila Kušnírová s tým, že projekt pokračuje podľa plánu. V marci budúci rok spoločnosť ešte plánuje otvoriť štvorhviezdičkový hotel patriaci do siete Lindner Hotels & Resorts. "Tento termín plánujeme dodržať," dodala.

Investor zrekonštruoval cesty v okolí Centrálu za 2,5 milióna eur. Vyše roka uvažuje aj o rekonštrukcii podchodu na Trnavskom mýte. "Je to jedna z našich priorít, aby návštevníci Centrálu mohli používať bezpečný a upravený podchod," poznamenala Kušnírová. S mestom a mestskou časťou sa však zatiaľ nedohodli.

Immocap tiež plánuje postaviť parkovisko na Jégeho ulici blízko Zimného štadióna. Nahradí bývalú športovú halu, ktorú dnes búrajú. "V parkovacom dome by mohlo byť približne 400 parkovacích miest," uviedla Kušnírová. Viac však o zámere nechcela hovoriť, termíny výstavby dnes ešte podľa nej nie sú aktuálne. "Náš zámer je v rovine príprav, pracujeme na získaní všetkých potrebných povolení," dodala. To stavebné ešte nemajú.

V okolí štadióna je však počas podujatí ťažké zaparkovať, podzemné parkovisko pod Zimným štadiónom Ondreja Nepelu s 372 parkovacími miestami totiž nevyužívajú všetci vodiči. "U nás platia euro za hodinu, ale často parkujú radšej na okolitých komunikáciách," povedal pre TASR vedúci strediska Milan Mičuch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies