Bratia Bakraouiovci boli na zoznamoch podozrivých pred útokmi v Bruseli

NETKY.SK • 25 Marec 2016, 13:54 • 2 min
Bratia Bakraouiovci boli na zoznamoch podozrivých pred útokmi v Bruseli

WASHINGTON - Mená bratov Khalida a Ibrahima Bakraouiovcov, ktorí sú podozriví zo spáchania utorkových útokov na bruselskom letisku a v metre, boli na zoznamoch amerických vládnych agentúr pre boj terorizmom.

slovakia

left justify in out

Nemenované vládne zdroje spresnili, že mená bratov boli na amerických zoznamoch ešte pred 18. marcom, keď belgická polícia na predmestí Bruselu zadržala Salaha Abdeslama, francúzskeho občana a jediného žijúceho podozrivého zo spoluúčasti na teroristických útokov z 13. novembra 2015 v Paríži. Informovala o tom v noci nadnes americká televízia NBC.

 

Belgická prokuratúra identifikovala Brahima Bakraouiho ako jedného z dvoch samovražedných atentátnikov na bruselskom letisku Zaventem, zatiaľ čo Khalid Bakraoui bol podľa všetkého útočníkom na stanici metra Maelbeek v centre Bruselu.

 

Utorkové útoky v Bruseli si vyžiadali 31 obetí na životoch a asi 300 zranených.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies