Brankár Čech rekordérom Chelsea v počte čistých kont

NETKY.SK • 13 Január 2014, 12:12 • 2 min
Brankár Čech rekordérom Chelsea v počte čistých kont

LONDÝN - Sobotňajšie víťazstvo anglického futbalového klubu FC Chelsea na ihrisku Hull City 2:0 znamenalo pre brankára "The Blues" Petra Čecha rekordné 209. čisté konto.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný gólman utvoril nové klubové maximum, na prvom mieste sa osamostatnil od Petra Bonettiho, ktorý chytal za londýnske mužstvo v rokoch 1959 - 1979.

Čech pôsobí v Chelsea od roku 2004 a na svojom konte má 459 zápasov. "Je to skvelý individuálny úspech, ktorý mi dáva motiváciu a poskytuje zadosťučinenie. Dúfam, že toto číslo bude ešte rásť a pomôže nám to získať ďalšie trofeje. Stále som mladý a uvidíme, koľko čistých kont budem mať na konci. Potešujúce je, že odkedy som v klube, vyhrali sme mnoho súťaží a ku všetkému pomohli tie nuly," povedal rodák z Plzne pre chelseafc.com. 

Český reprezentant zároveň v sobotu dosiahol 150. čisté konto v najvyššej anglickej súťaži Premier League. Rekordérom je David James, ktorý neinkasoval 169-krát. "Petr pôsobí na najvyššej úrovni takmer desať rokov a zbieral čisté kontá jedno za druhým. Teraz zlomil rekord pána Bonettiho a v budúcej sezóne pravdepodobne prekoná Jamesove maximum. V Premier League sa stáva historickou persónou," povedal o Čechovi jeho súčasný tréner José Mourinho. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies