Bradley Wiggins pre zranenie nebude štartovať na Tour de France

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 08:53 • 2 min
Bradley Wiggins pre zranenie nebude štartovať na Tour de France

LONDÝN - Menej ako dva týždne pred štartom cyklistického podujatia Tour de France je jasné, že Bradley Wiggins minuloročný titul neobháji. Pre zranenie a ochorenie nebude štartovať na francúzskych pretekoch. Už dávnejšie tím Sky vybral do pozície tímovej jednotky Chrisa Froomea, napriek Wigginsovej ambícii obhájiť vlaňajší titul.

slovakia

left justify in out

Medzi cyklistami podľa médií vzniklo napätie. Froome v rozhovore pre BBC Sports označil absenciu Wigginsa na jednej strane za stratu, na druhej strane však hovorí o úľave.

" V rámci tímu je to strata. Jeho motor nám bude v tímovej časovke chýbať, takisto jeho podpora v kopcoch," povedal 27-ročný cyklista pre BBC Sports. Zároveň však dodal: "Z hľadiska médií, ktoré sa zaoberajú otázkou líderstva, je to úľava." Podľa 27-ročného Frooma sa tím Sky dokáže vyrovnať so stratou Wigginsa. Zároveň dodal, že prostredníctvom jubilnej stej Tour de France má cyklistika šancu na očistu po neporiadku, ktorý zanechala aféra Lancea Armstronga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies