Boxer Cotto nepotrebuje titul, nechá si peniaze

NETKY.SK • 21 November 2015, 13:50 • 2 min
Boxer Cotto nepotrebuje titul, nechá si peniaze

LAS VEGAS - Portorický profesionálny boxer Miguel Cotto pred sobotňajším netrpezlivo očakávaným súbojom s Mexičanom Saúlom "Canelom" Álvarezom v rezorte Mandalay Bay v nevadskom Las Vegas prišiel o opasok organizácie WBC v strednej hmotnostnej kategórii.

slovakia

left justify in out

Odmietol totiž zaplatiť licenčný poplatok 300 000 amerických dolárov. Paradoxne, Cotto v minulosti poslal 800 000 USD na účet Gennadija Golovkina, aby mu uvoľnil spomenutý titul. Z rozhodnutia WBC si nerobí ťažkú hlavu. "Nepotrebujem titul. Za 1,1 milióna by som si mohol kúpiť akýkoľvek opasok. Vo vlastnom dome môžem byť majstrom čohokoľvek. Tento zápas hovorí za všetko," vysvetlil 35-ročný Cotto, ktorý zostal pomyselným lineálny šampiónom strednej váhy.


Duel Cotto - Álvarez sa zrejme stane druhým najdrahším boxerským predstavením tohto kalendárneho roka. Na čele je rekordné druhomájové stretnutie Floyda Mayweathera s Mannym Pacquiaom. Televízna spoločnosť HBO ho prostredníctvom domácich vysielacích práv pay-per-view predáva za 69,95 USD. Predpokladá sa, že sobotňajšia konfrontácia bude výbušnejšia než meranie síl Mayweathera proti Pacquiaovi. Navyše, olej do ohňa prileje obnovenie portoricko-mexickej rivality, možno najslávnejšej medzi pästiarmi. Favoritom stávkových kancelárií je 25-ročný Álvarez. Ten rovnako ako Cotto ťahá trojzápasovú šnúru víťazstiev. Promotéri vlastným klientom veria natoľko, že na svoje "kone" stavili nemalé finančné prostriedky. "Uvedomujeme si význam tohto súboja. Musíme triumfovať," vyhlásil "Canelo".


V Mandalay Bay bude prítomný tiež Golovkin, aktuálne najobávanejší bojovník strednej divízie a potenciálny oponent úspešného z dvojice Cotto - Álvarez. Tí majú jedno spoločné - obaja podľahli Mayweatherovi. Pre Mexičana je to dosiaľ jediná prehra v profesionálnom ringu, Portoričan následne nestačil ani na Austina Trouta. Bolo to jediný raz, keď utrpel dva nezdary za sebou. Uvažoval po nich nad ukončením kariéry, ale namiesto toho spojil sily s legendárnym trénerom Freddiem Roachom. Odvtedy všetky tri vystúpenia "vybavil" pred časovým limitom. "Keby si Freddie nemyslel, že ešte mám čo ponúknuť, asi by som zavesil rukavice na klinec. Viem, že disponujem silnými údermi. V tomto veku sa však už sústredím na ideálnu príležitosť na zasadenie toho rozhodujúceho. Mám 36 minút na zdolanie protivníka, využijem každú sekundu," prezradil Cotto svoj taktický zámer.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies