Bottasovi sa uľavilo po zisku prvých bodov

NETKY.SK • 18 November 2013, 14:32 • 2 min
Bottasovi sa uľavilo po zisku prvých bodov

AUSTIN - Fínsky pilot formuly 1 Valtteri Bottas priznal úľavu po zisku svojich prvých bodov v kráľovskej motoristickej triede. Dvadsaťštyriročný jazdec Williamsu obsadil na nedeľňajšej Veľkej cene USA v texaskom Austine ôsme miesto a pripísal si štyri body. Rodák z Nastoly povedal, že tento výsledok je pre neho veľkým povzbudením.

slovakia

left justify in out

"Je to veľká úľava. Je lepšie získať body neskôr ako nikdy, takže som šťastný. Myslím si, že celý víkend sme sa uberali správnym smerom. Pomohli nám zmeny, ktoré sme urobili v Abú Zabí. Mali sme dobrú stratégiu, vyšli nám zastávky v boxoch a aj štart. Podľa mňa je veľmi dôležité, že sme získali aspoň nejaké body," povedal Bottas pre autosport.com.

Britská stajňa pristúpila na VC Abú Zabí k zmene výfukového systému v rámci prípravy na budúcu sezónu, prvýkrát nevyužila efekt Coanda. Bottas pripustil, že ide o bizarnú vec, pretože stará verzia by mala byť horšia. "Bolo to zvláštne. Skutočne sme si mysleli, že niečo získame s predchádzajúcim systémom a snažili sme sa to zlepšiť. V Abú Zabí sme sa rozhodli správne. Auto sa správalo viac konzistentne a viac predvídateľne," dodal fínsky pilot.

Williams má v tejto sezóne dokopy päť bodov, jeden bodík pridal na VC Maďarska Venezuelčan Pastor Maldonado.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies