Boston a Rangers skompletizovali postupujúcich do 2. kola

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 07:53 • 2 min
Boston a Rangers skompletizovali postupujúcich do 2. kola

BOSTON - Hokejisti Bostonu a New Yorku Rangers skompletizovali osmičku účastníkov konferenčných semifinále v zámorskej NHL, keď vyhrali pondelkové rozhodujúce siedme zápasy. Boston po veľkom obrate zdolal Toronto 5:4 po predĺžení a v 2. kole play-off ho čakajú jazdci z New Yorku, ktorí vyhrali vo Washingtone hladko 5:0.

slovakia

left justify in out

Bruins prehrávali v polovici tretej tretiny s Torontom 1:4, potom však predviedli skvelý finiš s víťazným gólom Patricea Bergerona v predĺžení. Hráči Bostonu vyzerali najmä v prvej polovici súboja unavene. Z Toronta pricestovali po nedeľňajšom súboji pre poruchu lietadla s veľkým meškaním a veľká časť súboja im vôbec nevyšla. Zvládli však dôležité chvíle, keď ešte necelé dve minúty pred koncom to bolo 2:4. Gól na 3:4 pripravil pre Milana Lucica slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý v zápase odohral takmer 36 minút. 

V predchádzajúcich šiestich stretnutiach série medzi Rangers a Washingtonom vyhrávalo vždy domáce mužstvo a hrali sa vyrovnané súboje. V pondelok však tím z Mannhatanu v americkej metropole jasne dominoval. Hráči Capitals už v druhom súboji v rade nedokázali prekonať švédskeho brankára Henrika Lundqvista, ktorý vychytal ôsmy shutout kariéry v play-off. Naposledy nuly v šiestom a siedmom zápase série vyraďovacích bojov dosiahol Dominik Hašek v roku 2002 v drese Detroitu. 

Výsledky pondelkových stretnutí 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hralo sa na 4 víťazstvá): 


VÝCHODNÁ KONFERENCIA 

Štvrťfinále: 
Washington - New York Rangers 0:5 (0:1, 0:2, 0:2) - konečný stav série: 3:4, Rangers postúpili do 2. kola 
Góly: 14. Asham (Kreider), 24. Pyatt (Dorsett, Eminger), 26. Del Zotto (Brassard, Rick Nash), 41. Callahan, 47. Zuccarello (Brassard, Eminger) 


Boston - Toronto 5:4 po predĺžení (1:1, 0:1, 3:2 - 1:0) - konečný stav série: 4:3, Boston postúpil do 2. kola 
Góly: 6. Bartkowski, 50. Horton (Lucic, Krejčí), 59. Lucic (CHÁRA, P. Bergeron), 60. P. Bergeron (Krejčí, Jágr), 67. P. Bergeron (Seguin, Marchand) - 10. Franson (Van Riemsdyk, Phaneuf), 26. Franson (C. MacArthur, Grabovskij), 43. Kessel (Kadri, Van Riemsdyk), 46. Kadri (Kessel, Gardiner)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies