Boney M potešia zdravotne postihnuté deti na benefičnom koncerte Objatie tónov

NETKY.SK • 14 Január 2016, 09:23 • 2 min
Boney M potešia zdravotne postihnuté deti na benefičnom koncerte Objatie tónov

BRATISLAVA – Benefičný koncert Objatie tónov pre osoby s mentálnym a zdravotným postihnutím z domovov sociálnych služieb z Nitrianskeho samosprávneho kraja pripravilo na nedeľu 31. januára občianske združenie (OZ) Ostrov z Levíc a Občianske združenie Milan Štefánik.

slovakia

left justify in out

V rámci 6. ročníka privítajú organizátori legendárnu skupinu Boney M s líderkou Maizie Williams. Moderátorom popoludnia bude Sajfa.

 

Cieľom benefičného koncertu je ponúknuť zábavu nielen pre mentálne a zdravotne postihnutých návštevníkov, ale i ostatných pozvaných návštevníkov podujatia. Pestrý program otvorí popoludní už tradičný workshop zumba tancov s Gabikou z Levíc.

 

Ponuka pripravovaného koncertu je opäť pestrá, do Levíc pricestuje zabaviť hendikepované deti známa kapela Korben Dallas so svojimi hitmi Otec, Beh a predstaví aj aktuálny album Kam ideme. Slovenský folklór je už na Objatí tónov tradíciou. Po nádhernom vystúpení Lúčnice v minulom roku ulahodí detským očkám PUĽS - Poddukelský umelecký ľudový súbor z Prešova.

 

Hity Rivers of Babylon, Daddy Cool či Rasputin exotickej kapely Boney M, ktorej členovia pochádzali z ostrov v Karibskom mori, bodovali v rebríčkoch európskych hitparád v 70. a 80. rokoch. Skupina Boney M na čele s líderkou Maizie Williams prijala pozvanie zabaviť ťažko zdravotne postihnutých na Slovensku a je im veľkou cťou podporiť dobrú vec.

 

„Už z tohto zoznamu je zrejmé, že znova pôjde o netradičnú zmes rôznych žánrov. Myslím si, že nikde inde nie je možné zažiť na jednom mieste pop, rock, folk, tanečnú hudbu, latinsko-americké tance a tradičný slovenský folklór,“ hovorí za organizátorov Milan Štefánik. „Zdravotne a mentálne postihnutým ľuďom často nedovolí ich situácia zúčastniť sa verejných kultúrnych podujatí alebo festivalov, preto sa snažíme takto pestrý program priniesť im my na jedno pódium. Dopriať im takýto zážitok aspoň raz do roka.“

 

„O ich pohodlie a komfort sa budú starať animátori, dobrovoľníci z radov študentov, ako aj sympatizanti OZ Ostrov a OZ Milan Štefánik, ktorí pomáhajú zdravotne a mentálne postihnutým pri pohybových workshopoch a tvorivých dielňach. Asistujú aj pri zabezpečení občerstvenia,“ doplnila Lenka Liptáková za OZ Ostrov.

 

Okrem koncertov známych hudobníkov a hudobných skupín sa návštevníci môžu realizovať v rámci pripravených workshopov - zumba, skákanie na malých trampolínach, enkaustika, čo je maľovanie horúcim voskom, kreslenie na tvár, pletenie z prútia, z papiera, modelovanie z hliny, pletenie náramkov, výroba šperkov z drôtu. Pre najmenšie deti je pripravený nafukovací hrad, lukostreľba a maľovanie na tvár.

 

Vstup je aj v tomto roku bezplatný a na pozvánky pre deti a osoby s mentálnym a zdravotným postihnutím zo zariadení domovov sociálnych služieb, pre ich sprievod, pre deti z detských domovov a pre zväz zdravotne postihnutých.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies