Bolívijské mesto postihla v priebehu niekoľkých dní druhá explózia: Obete sú dve

NETKY.SK • 14 Február 2018, 08:07 • 2 min
Bolívijské mesto postihla v priebehu niekoľkých dní druhá explózia: Obete sú dve

LA PAZ - Explózia v bolívijskom meste Oruro usmrtila v utorok neskoro večer dvoch ľudí a zranila ďalších desať osôb.

slovakia

left justify in out

Nešťastie sa stalo v tom istom meste, kde výbuch počas víkendových fašiangových slávností pripravil o život osem ľudí a ďalších 40 zranil. Víkendový výbuch pripisujú úrady úniku plynu z nádrže.

 

Minister vnútra Carlos Romero uviedol, že po najnovšej explózii zadržali troch podozrivých a polícia príčinu tragédie vyšetruje.

 

Výbuch nastal v Orure v regióne Altiplano, len niekoľko budov od miesta, kde došlo k explózii v sobotu večer. Podľa slov ministra vyšetrovatelia stále zisťujú príčinu prvého výbuchu, aby preverili, či naozaj nastal pre zlé napojenie na nádrž s plynom, ako sa pôvodne predpokladalo.

 

Romero vyhlásil, že explózia v utorok neskoro večer vyhĺbila kráter "značných rozmerov" a podľa polície ju nespôsobil únik plynu.

 

Minister dodal, že do väzby vzali bolívijský pár, ktorého auto utorkový výbuch značne poškodil. Zakrátko zadržali aj tretiu osobu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies