EURO 2020: Je futbalový šampionát v ohrození? Rusi v Moskve zatvorili fanzónu

NETKY.SK • 18 Jún 2021, 20:22 • 2 min
EURO 2020: Je futbalový šampionát v ohrození? Rusi v Moskve zatvorili fanzónu

MOSKVA - Rastúci počet pozitívnych prípadov osôb s koronavírusom v Rusku prinútil organizátorov majstrovstiev Európy vo futbale zaviesť určité reštrikčné opatrenia.

slovakia

left justify in out

V Moskve ohlásili zatvorenie veľkej fanzóny, kde sledovali prenosy zo zápasov Ruska na ME tisíce ľudí. Starosta Sergej Sobianin s poľutovaním oznámil, že to bude musieť urobiť, aby sa spomalilo šírenie vírusu.

 

img

 

Ďalšie hromadné akcie v Moskve by mali byť obmedzené na maximum 1000 účastníkov. "Nechcel som to robiť, ale musím," uviedol Sobianin pred 5000 fanúšikmi futbalu vo fanzóne neďaleko štadióna Lužniki.

 

Petrohrad zatiaľ mimo ohrozenia 
Rusi odohrali svoje prvé dva zápasy na Eure doma v Petrohrade, najprv prehrali s Belgičanmi (0:3) a potom zdolali Fínov (1:0). Fanúšikovská zóna v Petrohrade sa podľa jedného z ruských organizátorov Alexeja Sorokina zatiaľ nebude zatvárať. "Zatiaľ o tom nič neviem, je to na uvážení mestskej radnice, či sa tak stane," vyhlásil Sorokin, cituje ho web orf.at.

 

img

 

Niekoľkomiliónový Petrohrad hlási v najbližších dňoch letné teploty a v kombinácii s tradičnými Bielymi nocami a európskym šampionátom vo futbale sa napriek obmedzeniam očakáva vysoká koncentrácia ľudí na verejných priestranstvách.

 

V Petrohrade odohrali svoje dva zápasy v základnej skupine E aj slovenskí futbalisti. Proti Poľsku získali tri body po výhre 2:1 a v dnešných hoinách prehrali v dramatickom zápase proti Švédsku 0:1. Na posledný zápas sa presunie naša reprezentácia do Španielska, kde nastúpi proti domácemu výberu a top favoritovi skupiny. 

 

img


V najsevernejšej multimiliónovej metropole boli už vo štvrtok sprísnené viaceré opatrenia zamerané na obmedzenie stretávania sa ľudí vo veľkom počte na verejnosti. Obmedzilo sa na tri tisícky na jednom mieste. Reštaurácie a bary zatiaľ môžu byť v noci otvorené do druhej hodiny.

 

Fanúšikovia futbalu si vo fanzónach budú môcť dopriať nápoje, nie však jedlo. 

 

 

Ruskí futbalisti ukončia svoje vystúpenie v B-skupine na Euro 2020 pondelkovým súbojom proti Dánom. Zatiaľ majú na konte tri body, ale v prípade prehry sa ich súper môže dostať v tabuľke pred nich.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies