Boko Haram opäť útočí na metropolu severovýchodu v Nigériii

NETKY.SK • 2 Február 2015, 11:06 • 2 min
Boko Haram opäť útočí na metropolu severovýchodu v Nigériii

MAIDUGURI - Bojovníci nigérijskej nábožensko-extrémistickej skupiny Boko Haram v nedeľu zaútočili na okrajové časti mesta Maiduguri, odkiaľ armáda hlásila prudké boje aj počas predošlého víkendu.

slovakia

left justify in out

Podľa miestnych zdrojov zahynulo najmenej osem ľudí po tom, ako povstalci na pick-upoch a motocykloch približne v rovnakom čase napadli tri predmestia. Armáde podporovanej provládnymi dobrovoľníkmi sa podarilo útok opäť odraziť.

 

Hlavné mesto severovýchodného nigérijského štátu Borno je známe ako rodisko povstania militantných islamistov, ktoré v regióne trvá už päť rokov a vyžiadalo si tisíce obetí na životoch. Samovražedné bombové útoky v susedných štátoch Yobe a Gombe si v nedeľu vyžiadali dokopy 15 mŕtvych. Stupňovanie násilia je veľkým problémom aj pre nigérijského prezidenta Goodlucka Jonathana, ktorý sa 14. februára bude vo voľbách uchádzať o nové funkčné obdobie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies