Bitcoin cez noc padol na 9 300 USD a trh s kryptomenami prišiel o 20 miliárd USD

NETKY.SK • 7 Máj 2018, 18:14 • 2 min
Bitcoin cez noc padol na 9 300 USD a trh s kryptomenami prišiel o 20 miliárd USD

Cena Bitcoinu klesla počas noci na 9 300 USD, čo predstavuje ďalšie zníženie hodnoty o 3% za posledných 24 hodín po tom, čo sa nepodarilo dosiahnuť úroveň 10 000 USD. Trh s kryptomenami sledoval krátkodobý trend Bitcoinu a altcoiny tiež stratili na hodnote. Trh s kryptomenami tak počas noci prišiel o 20 miliárd USD.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pokles Bitcoinu

 

Dňa 5. mája bola celosvetová priemerná cena Bitcoinu 100 dolárov od dosiahnutia úrovne 10 000 USD, pretože regióny ako Hong Kong a Južná Kórea prekonali už túto hranicu. Bitcoin však nedokázal dosiahnuť úroveň v danej výške a okamžite klesol približne o 3% na 9 600 USD.

 

Odvtedy klesla cena Bitcoinu o ďalšie 3% na 9 300 USD a objem trhu s kryptomenami klesol približne o 3 miliardy USD.

 

Technické ukazovatele Bitcoinu, vrátane indexu relatívnej sily (RSI) a percentuálneho rozpätia Williamsovho percentuálneho pásma (WPR) ukazujú neutrálnu zónu. Obchodníci stále zostávajú optimistickí v súvislosti so svojím vyjadrením zo 7. mája. Zakladatelia spoločnosti Ethereum vrátane zakladateľského ústavu vývojového bloku ConsenSys a Josepha Lubina uviedli, že vykonali dostatočnú náležitú starostlivosť pred spustením systému Ether.

 

Ak SEC prehlási, že Ethereum  je bezpečný, ako to urobili s Bitcoinom, umožní to celý trh obnoviť a zvýšiť dopyt investorov po kryptomenách ako Bitcoin a Ether.

 

Predtým však predseda výboru Jay Clayton povedal, že za symbol kryptomien sa môže považovať zabezpečenie, ak je vydané jednou spoločnosťou a ak vydané digitálne aktívum priamo ovplyvňuje organizáciu pozitívnym spôsobom.

 

Spoločnosť Ethereum nebola vytvorená obchodnou spoločnosťou, ale skôr vývojovým tímom s otvoreným zdrojovým kódom. Jeho kód je napísaný otvorenou skupinou vývojárov bez prítomnosti centralizovaného tímu alebo obchodnej spoločnosti.

 

Ako predtým CCN uviedla, Lubin povedal:

 

„Strávili sme obrovské množstvo času s právnikmi v USA a v iných krajinách ohľadom bezpečnosti. Myslím, že už máme regulačný systém a zákony o cenných papieroch.“

 

Ethereum a tokeny

 

V závislosti od vyhlásenia SEC zo 7. mája by sa mohol drasticky zmeniť krátkodobý cenový trend Etheru a tokenov. Ak SEC vyhlasuje, že Bitcoin nie je zabezpečením založeným na existujúcich predpisoch ako očakáva väčšina developerov, analytikov a investorov, hodnota tokenov a Etheru bude v nadchádzajúcich týždňoch pravdepodobne narastať o veľké marže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies