Bin Ládinovho zaťa obžalovali zo sprisahania s cieľom zabiť občanov USA

NETKY.SK • 8 Marec 2013, 10:27 • 2 min
Bin Ládinovho zaťa obžalovali zo sprisahania s cieľom zabiť občanov USA

WASHINGTON - Americká vláda vo štvrtok obžalovala zaťa bývalého lídra teroristickej siete al-Káida Usámu bin Ládina zo sprisahania s cieľom zabiť občanov USA. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Žiadna diaľka ani množstvo času neoslabí naše odhodlanie doviesť nepriateľov Ameriky pred spravodlivosť," uviedol generálny prokurátor Eric Holder vo vyhlásení k obžalobe.

Hovorcu al-Káidy a zaťa Usámu bin Ládina, Kuvajťana Sulajmána abú Ghajta, zadržali minulý týždeň v Jordánsku americkí agenti. Oznámil to vo štvrtok republikánsky kongresman Peter King, ktorý zásluhu za to pripísal Ústrednej spravodajskej službe (CIA) a Federálnemu úradu pre vyšetrovanie (FBI). Turecký denník Hürriyet informoval, že Ghajt prechádzal cez Jordánsko pri návrate do Kuvajtu z Turecka. Jordánske zdroje jeho zatknutie bezprostredne nepotvrdili.

Abú Ghajt sa vo videozáznamoch reprezentujúcich al-Káidu objavoval po teroristických útokoch na USA z 11. septembra 2001. Očakáva sa, že sa pred sudcom objaví v piatok v ranných hodinách miestneho času.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies