Bilbordy budú môcť naďalej brániť vo výhľade na národné kultúrne pamiatky

NETKY.SK • 1 Október 2015, 12:07 • 2 min
Bilbordy budú môcť naďalej brániť vo výhľade na národné kultúrne pamiatky

BRATISLAVA – Bilbordy budú môcť naďalej brániť vo výhľade na národné kultúrne pamiatky a parky. Z križovatiek a miest totiž nezmiznú, keďže parlament dnes odmietol novelu zákona o cestných komunikáciách.

slovakia

left justify in out

Právnu normu predložilo KDH. Chcelo ňou bilbordy v križovatkách a mestách zakázať. Poslanci Pavol Abrhan a Alojz Hlina doslova chceli, aby bilbordy nesmeli byť v križovatke a 20 metrov za jej hranicou.

 

Tvrdia, že na Slovensku je mnoho reklamných stavieb, ktoré často bránia vodičom vo výhľade na národné parky a kultúrne pamiatky. "Ľudia idú okolo Vysokých Tatier a nevidia Kriváň, ale bilbordy," povedal nedávno Hlina. Bilbordy podľa neho zacláňajú aj výhľad na Bratislavský hrad.

 

Na križovatkách zase podľa Hlinu môžu pre nepozornosť vodičov spôsobiť dopravné nehody, niektoré môžu skončiť aj smrťou. "Záleží mi na tom. Mám doma dcéru, ktorá je účastníčkou cestnej premávky dvakrát denne. Mám právo sa o ňu báť," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies